Koletova hornická hudba v červnu 2010

25. 06. 2010

Měsíc po úspěšné 46. Koletově Rtyni by se mohlo zdát, že Koletovka má volno a nic nedělá. Jenže opak je pravdou. Poslední víkend v červnu nás totiž čekaly hned dvě vystoupení.
V pátek 25.6.2010 Koletovka zahajovala 6.ročník mezinárodního festivalu Evropa hraje Kmocha v Poděbradech. Po přivítání účastníků i návštěvníků festivalu starostou města i zástupkyní Ministerstva kultury Koletovka zahrála svůj úvodní koncert. Posluchačům jsme předvedli průřez našim repertoárem, který trval asi 60 minut.
Poté jsme odjeli do Němčic nad Hanou, kde jsme se zúčastnili mezinárodního festivalu Svátek hudby 2010. Vlastně jsme splnili druhou část dohody, kterou jsme měli s místním Dechovým orchestrem mladých. Pokud si vzpomínáte, tak před měsícem právě naši kamarádi navštívili náš festival. Tohoto festivalu se také ještě zúčastnili bigband z Kraljeva, Srbsko a dechový orchestr z Dolního Benešova.
Již ve Rtyni jsme poznali, že jsme natrefili na kapelu, s kterou jsme si padli do noty, a to nejen hudebně. A protože se němčickým u nás moc líbilo, tak se po celý víkend snažili, aby se nám líbilo i u nich. Takže Koletovka v sobotu mimo jiné navštívila historickou Kroměříž, zúčastnila se slavnostního koncertu DOM Němčice nad Hanou a poté muzikantské garden party, při které jsme utužili naše přátelství. V neděli jsme zahráli samostatné vystoupení na místním festivalu a nakonec i tři společné skladby tradičního monstrkoncertu za účasti všech orchestrů.
Domů jsme se vrátili plní zážitků a obohaceni o osobní setkání se skvělými muzikanty, kamarády a troufám si říct, že i stejně krásně praštěnými lidmi jako jsme my.

Petr Vlček, předseda KHH