Prasobesídka – 16.-18.7.2010

18. 07. 2010

Nejen hudbou je náš spolek živ a jako každý rok, tak i letos jsme uspořádali naši již třináctou oslavu léta, která má název PRASOBESÍDKA. A protože muzikant je tvor zvídavý a tvořivý, tak jsme opět sáhli ke změnám.
Hned první změnou bylo to, že jsme opustili naši Žabárnu a přesunuli jsme se do sousedních Batňovic do areálu Na Vartě. Udělali jsme dobře, protože byl jeden z mnoha tropických dnů a my jsme byli schovaní v lese. Druhou změnou bylo to, že se naše Prasobesídka nesla ve slavnostním duchu a tak měla trochu delší název, který plně zněl takto – Prasobesídka aneb 200 let v chomoutu.
Abych to vysvětlil. Naši čtyři kolegové – Petr Vlček st., Olda Dědek, Pepík Nováček a Hugo Ilchmann – totiž v letošním roce slaví se svými zákonitými manželkami zlaté svatby. A my jsme se rozhodli, že jim k těmto významným výročím netradiční formou popřejeme a taky to s nimi oslavíme, protože jistě všichni uznáte, že to je opravdu velký důvod k oslavě.
Samozřejmě jak již z názvu vyplívá, tak se vše točilo okolo nejužitečnějšího domácího zvířete, kterým je překvapivě prase domácí. Toto zvířátko nám opět skvěle připravil náš grilmistr Míra Trachta se svojí ženou Radkou a tímto jim chceme také poděkovat. Díky patří taktéž i nedalekému trutnovskému pivovaru Krakonoš, jehož lahodné pivečko pomohlo spláchnout mastnou dobrotu i ohromné vedro, které o víkendu panovalo.

Petr Vlček, předseda KHH