KOLETOVKA PŘIPRAVUJE NATÁČENÍ DO ČESKÉ TELEVIZE

30. 07. 2010

Ano, přátelé naší kapely, jste zváni na netradiční podívanou, kdy můžete nahlédnout do tajemné kuchyně televizního natáčení.
Naši kapelu oslovila Česká televize Ostrava s přáním natočit ve Rtyni populární pořad …a tuhle znáte?, který představuje činnost velkých dechových orchestrů České republiky. Vlastní natáčení proběhne 2. a 3. října 2010 v Orlovně. Natáčení je veřejné, tak již dnes jste srdečně zváni, povzbudit budeme určitě potřebovat. Přípravy jsou v plném proudu, kapela po úspěšném letním programu (koncerty v Hronově, Malých Svatoňovicích a Červeném Kostelci) už pilně nacvičuje a 1. září přijede televizní štáb na prohlídku haly (technické zázemí a akustika) a na konečné dojednání programu. Vzhledem k nákladnosti celého projektu proběhne u nás ve stejném termínu i natáčení dalšího dílu tohoto pořadu s úspěšnou mládežnickou kapelou ZUŠ Police nad Metují (vítěz ústředního kola soutěže orchestrů ZUŠ).
Věříme, že se nám vše podaří zvládnout i po technické stránce a po 22 letech (natáčení hudebního pořadu K hornické slávě do Československé televize Na Písku v roce 1988) vznikne ve Rtyni další pořad, který obohatí nejen historii Koletovy hornické hudby, ale i našeho města.
Program bude určitě zajímavý a pestrý i výběrem skladeb různých žánrů a barev, který dnešní orchestr Koletova hornická hudba Rtyně v Podkrkonoší nabízí. Srdečně Vás všechny zveme na natáčení.

Zdeněk Tlučhoř, kapelník