80. Jiráskův Hronov – 31.7.2010

31. 07. 2010

Již se stalo tradicí, že Koletovka účinkuje na mezinárodním festivalu amatérských divadelních souborů Jiráskův Hronov. Stejně jako v minulých letech, tak i při letošním jubilejním 80.ročníku tohoto festivalu, jsme měli tu čest v sobotu 31.7.2010 doprovodit slavnostní zahájení.
Při slavnostním zahájení nás svým pohybem a půvabem podpořila taneční skupina Refflexive ze Rtyně v Podkrkonoší, která se také ujala slavnostního vztyčení vlajek České republiky a Evropské unie. Koletovka k tomu samozřejmě zahrála příslušné hymny. Po několika úvodních slovech starostky Hronova paní Hany Nedvědové přišli na řadu i oficiální hosté. Těmi byli Miroslava Němcová, předsedkyně poslanecké sněmovny parlamentu ČR, první náměstek ministra kultury ing.František Mikeš a irský prezident organizace AITA/IATA Paddy O´Dwyer. Po jejich krátkých proslovech z horních pater místního divadla pozdravil diváky samotný Alois Jirásek a poté paní starostka prohlásila 80.Jiráskův Hronov za zahájený.
Samozřejmě, že tím naše účast na festivalu neskončila. Od 17:00 jsme měli v Jiráskových sadech koncert v rámci doprovodného programu. A protože letní období je časem dovolených, tak jsme museli povolat posily. Jednou z nich byl Pavel Labík, mimochodem skvělý ochotnický herec z Červeného Kostelce, který zaskočil v roli moderátora. A tou druhou posilou byla Michaela Týfová, která s námi měla v Hronově premiéru v roli zpěvačky – shodou okolností je od 22.5.2010 manželka našeho baskytaristy Michala Týfy. V koncertu zazněly skladby klasické i moderní a některé z nich byly i s pohybovým doprovodem taneční skupiny Refflexive.
Doufáme, že jsme opět se ctí náš koncert zvládli a že diváci odcházeli z Jiráskových sadů spokojeni. Náš dík patří nejen jim, ale i zvukařům hronovského divadla, bez jejichž pomoci bychom tento koncert nemohli uskutečnit.