…a tuhle znáte?

2. 10. 2010

Chvíle, kterou jsme od našeho zájezdu do Němčic nad Hanou připravovali, je již po tomto týdnu minulostí. První říjnový víkend u nás ve Rtyni v Podkrkonoší proběhlo natáčení dvou dílů pořadu …a tuhle znáte?, které do vysílání České televize připravuje ostravské studio ČT. Dva díly se v tomto termínu točily výhradně z ekonomických důvodů – z Ostravy k nám je to okolo 270 km – a tak se mimo Koletovky také přizval Velký dechový orchestr ZUŠ z Police nad Metují. Velký dechový orchestr ZUŠ z Police nad Metují – zkráceně si říkají Big Band – je letošní absolutní vítěz celorepublikové soutěže dechových orchestrů Základních uměleckých škol. Přijeli k nám do Rtyně v sobotu 2.10.2010 a v 17:30 proběhlo natáčení jejich dílu, na který se podle odhadu přišlo podívat cca 200 diváků.
A v neděli 3.10.2010 nastal den D pro Koletovku. Krom toho, že jsme poctivě zkoušeli již před tímto datem, tak náš natáčecí den začal ráno v 8:00 hod., kdy jsme si udělali poslední rozehrávací zkoušku. Během ní si štáb ČT Ostrava vybral několik muzikantů a muzikantek na rozhovory, které budou součástí tohoto pořadu. A v 11:00 hod. jsme šli na to. Pro návštěvu asi dvou set posluchačů jsme připravili program, ve kterém se představili naši zpěváci, sólisté i členové nejstarší generace, kteří tak mohli předat štafetu naši generaci nejmladší.
Tato akce nedala připravit bez obětavé práce členů Koletovky i jejích příznivců, které zde nebudu jmenovat, abych na někoho nezapomněl. Proto jim touto cestou děkujeme a doufáme, že našemu snažení nadále zachovají svojí přízeň.
A nyní zpráva na kterou asi všichni čekáte – díl pořadu …a tuhle znáte? s Koletovou hornickou hudbou bude ve vysílání ČT2 dne 30.10.2010 okolo 10:00 hod.

Petr Vlček, předseda