Článek ze Rtyňského Zpravodaje

1. 07. 2013

Po květnovém festivalu dechových orchestrů u nás ve Rtyni měla Koletova hornická hudba pestrý program i v následujícím měsíci.

Zúčastnila se jubilejního 50. festivalu Kmochův Kolín, jehož tradice byla započata počátkem 60. let společným koncertem kolínské a rtyňské hudby v amfiteátru na Rychtě. V pátek 14. 6. 2013 odehrála Koletovka samostatný program na hlavním pódiu na Karlově náměstí. V sobotu absolvovala dopolední promenádní koncert v sousedním Týnci nad Labem a odpolední velký průvod Kolínem, kterého se zúčastnilo 50 souborů. V neděli pak už čekal na všechny zúčastněné hudebníky závěrečný monstrkoncert. Ozvučení našich koncertů, ubytování i stravování bylo nadstandardní, navíc vyšlo počasí, proto můžeme tuto akci zařadit mezi ty vydařené.

O týden později zavítala Koletovka na další festival, tentokrát do Němčic nad Hanou na Svátek hudby. Kromě nás byly účastníky akce také domácí velký orchestr ZUŠ, polský hasičský orchestr a krojovaná kapela Krumsíňanka, která byla účastníkem letošní Koletovy Rtyně. I zde bylo připraveno vynikající technické zázemí pro naše vystoupení. K tomu jsme utužili přátelství s našimi přáteli, s kterými jsme se za posledních několik let potkali už počtvrté.

Nyní máme před sebou přípravu nových skladeb a zkoušky na vystoupení v německém Bautzenu koncem září.

Michal Vlček