Koletova hornická hudba – podzim 2013

5. 11. 2013

V červenci opět v Batňovicích na Vartě proběhla akce zvaná Prasobesídka, které se zúčastnili nejen členové Koletovky se svými rodinnými příslušníky, ale také další pozvaní hosté a příznivci. Mezi vítanými hosty se letos zúčastnil i Varhan Orchestrovič Bauer s rodinou, s nímž jsme zároveň dojednali další spolupráci, takže se máme na co těšit. Snad Vám uděláme radost také.

14. 9. 2013 se Koletovka zúčastnila svým vystoupením na Dni města, kde nejen vystoupila, ale také v podání manželů Trachtových připravila pro návštěvníky výborné rožněné vepřové kýty, za což jim veřejně děkujeme. A poslední víkend v září jsme odjeli do saského města Bautzen na festival, kde jsme sklidili s naším programem velký úspěch a příslib na další pozvání v budoucích ročnících. Snad se i nám podaří dostat orchestr z Bautzenu v příštích letech i na náš festival Koletova Rtyně.

A protože se nám pomalu blíží termín našeho pravidelného Adventního koncertu, začala se Koletovka pečlivě připravovat na tento koncert, který se uskuteční v sobotu 30. 11. 2013. Asi se ptáte, proč jsme vybrali tento termín ještě v listopadu. Naše Adventní koncerty pořádáme již pravidelně v sobotu před první adventní nedělí a letos první adventní neděle připadá na 1. 12. 2013. Tolik na vysvětlenou.

Poslední letošní akcí bude také již tradiční hraní koled na nádvoří Rychty na Štědrý den ve 22:00, při kterém budeme opět prodávat teplou medovinu.

A potom se již budeme těšit na rok 2014, ve kterém oslavíme jak 150 let nepřetržité činnosti Koletovky, tak i na 50. Koletovu Rtyni.

Pěkný podzim Vám za Koletovu hudbu přeje
Petr Vlček, předseda KHH